Szinte az egész országban viharokra kell számítani

Sárga jelzésű (elsőfokú) viharriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) csütörtökön, amely péntek reggelig érvényes az ország szinte egész területére.

A meteorológusok szerint csütörtök déltől péntek hajnali 3 óráig fokozott lesz a légköri instabilitás a Máramarosban, Erdélyben, Moldvában, Munténia és Dobrudzsa egyes részein, valamint a domb- és hegyvidéken.

Felhőszakadásokra, gyakori villámlásokra, jégesőre és szélviharra kell számítani, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25 litert négyzetméterenként, illetve elszigetelten a 40-50 litert is. A sárga jelzésű riadó 37 megyére vonatkozik.

Érvényben marad ugyanakkor az a rossz időre vonatkozó, az egész országot érintő figyelmeztetés is, amelyet a meteorológusok most ismét meghosszabbítottak június 3-áig, hétfő délelőtt 10 óráig. A figyelmeztetés szerint fokozott lesz a légköri instabilitás május 30-a és június 3-a között, a jelzett időszak első felében főként az ország északi, középső és keleti régióiban, majd később szinte az egész országban. Zivatarokra, villámlásokra, szélviharokra és jégesőre kell számítani, a csapadék mennyisége meghaladja a 15-25 litert, helyenként a 35-50 litert négyzetméterenként.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?