A pápa színeibe öltözik a Hármashalom-oltár

Látványos fázisába érkezett a pápai szentmise helyszínének előkészítése. Szerdán megújult a Hármashalom-oltár körüli gyepszőnyeg, valamint nagyméretű virágládákat is elhelyeztek.

A pápai zászló sárga és fehér színeit jeleníti meg a kivitelező Garden Proiect Kft. azokban a nagyméretű virágládákban, amelyeket szerdán helyeztek el a csíksomlyói Hármashalom-oltár közelében.

A csíkmadarasi kertészet tulajdonosa, János Ferdinánd kertészmérnök a Maszol érdeklődésére elmondta: 12 darab nagyméretű virágládát helyeztek el az oltár közelében, illetve hasonlóak kerülnek az oltárra magára is. Az oltáron lévő ládáknak az esztétikai szempontokon túl biztonsági szerepük is lesz: megakadályozzák, hogy valaki az építmény szélére lépve leessen onnan – részletezte János Ferdinánd.

A tölgyfából készült virágládák esztétikusak, a legnagyobbak 200 x 50 cm méretűek. „Hogy pontosan milyen fajta virágok kerülnek a ládákba, legyen meglepetés” – mondta a kertészmérnök.

Összesen 650 négyzetméternyi gyepszőnyeg került az oltár köré a területrendezés során – árulta el János Ferdinánd. A csíkmadarasi kertészmérnök hozzátette, nagy lelkiséggel és odaadással készítették el a virágládákat és végezték el a területrendezés munkálatait, hiszen helyi vállalkozásként átérzik Ferenc pápa látogatásának jelentőségét.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?