Bíznak a „csodában”: ilyen idő várható a pápalátogatás napján Csíksomlyón

Friss előrejelzések szerint változékony időjárás várható szombaton, június elsején, Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának napján, a szervezők azonban bíznak abban, hogy eső nélkül megússzuk az eseményt.

A pápalátogatás szervezői folyamatosan figyelik az előrejelzéseket. Eszerint szombaton változékony időjárás várható, a meteorológiai szolgálat nagy valószínűséggel jósol esőt, zivatar is várható. „A zarándokok általában számítanak is erre, hiszen a pünkösdi búcsú időszakában évek óta megszokott a szélsőséges időjárás” – fogalmazta meg érdeklődésünkre Bodó Márta, a pápalátogatás sajtóbizottságának tagja.

A szervezők mégis bíznak abban, hogy eső nélkül lezajlik a pápalátogatás, hiszen „szokott kisebb csoda történni ilyenkor” – mondta Bodó Márta. Helyszíni beszámolók szerint bár napok óta esőt jósoltak a környéken, a hetek óta tartó esős időjárás az utóbbi három napban kedvezőbbre fordult és egy-egy futózáportól eltekintve nem esett jelentősebb csapadék.

A szervezők a zarándokok számára ajánlják a réteges öltözködést, megfelelő, erős napsütés ellen is védő fejfedőt, esőkabátot. Esernyők közül a kisebb, praktikusan összecsukhatót javasolják, semmiképpen nem a „sétapálca-szerű”, nagyméretű, hegyes végű fajtát. Lényeges a megfelelő lábbeli kiválasztása is: ajánlott olyan cipőt húzni, ami alkalmas a hegy megmászására akár esős időben is.

Kapcsolódók

Kimaradt?