Különleges adománnyal érkezik Ferenc pápa Csíksomlyóra

Ferenc pápa óriási székely kapun át érkezik a szombaton tartandó miséjére a csíksomlyói hegynyeregbe, és a szűzanya iránti tisztelet kifejezéséül arany rózsát hoz a csíksomlyói kegyhelynek – közölték a szervezők.

A pápa első székelyföldi látogatását óriási várakozás előzi meg. A mise helyszínén a végéhez közelednek az előkészületek: jelenleg a szektorok kialakítása, a hangosítás és a kivetítők felszerelése zajlik a hegynyeregben. A hármashalom oltár elé a szervezők ívelt tetőt állítottak, amely befödi az oltár megnagyobbított terét. Az oltár felé vezető útra állított nagy méretű székely kapura az a felirat került: „Őseidnek szent hitéhez, nemzetednek gyökeréhez testvér ne légy hűtlen soha! A pápa látogatásának alkalmából 2019. jún. 1.”

Amint a szervezők a pontifex.ro honlapon közölték: Ferenc pápa arany rózsával érkezik Csíksomlyóra. A pápák különleges adományát a különböző Mária-kegyhelyeknek szokták ajándékozni a Szűzanya iránti tiszteletet kifejezéséül. Ezért a templomból a pápai mise helyszínére, a hegynyeregbe szállítják az ötszáz éves Mária kegyszobrot.

A Szentatya videóüzenetben fejezte ki örömét romániai látogatásával kapcsolatosan, erről itt írtunk bővebben. 

Kapcsolódók

Kimaradt?