Sepsiszentgyörgy támogatja a közösségi életet felfrissítő fiatalok kezdeményezéseit

Több mint hatezer szavazat érkezett a sepsiszentgyörgyi fiatalok közösségi élete felfrissítő ötleteire, számolt be csütörtökön Antal Árpád. A polgármester közlése szerint a Com'ON Sepsiszentgyörgy nevű programba 62 ifjúsági csoport nevezett be, és sok ötletük van arra, hogy miként lehetne felfrissíteni a város közösségi életét.

A Com`ON Sepsiszentgyörgy programba a fiatalokból álló informális - azaz jogi háttérrel nem rendelkező - csoportosulások ötleteinek kivitelezését támogatja. Az önkormányzat azt vállalta, hogy lakossági szavazatot követően az első 31 ötlet megvalósítását, egyenként legtöbb 2500 lejjel segíti. Antal Árpád közölte: május 20-án lezárták az egy hónapos szavazást, amelynek során 2397 sepsiszentgyörgyi összesen 6323 szavazatot adott le a fiatalok kezdeményezéseire.

Az élvonalban végzett kezdeményezések igencsak sokszínűek. A legtöbb szavazatot kapó Compass című kezdeményezés célja „olyan jövőkép kialakítása a pályaválasztás elején álló fiatalok számára, ami megismerteti velük a város és környéke által nyújtott lehetőségeket és csökkenti a külföldön való letelepedés iránti érdeklődést”. A második helyen végzett kezdeményezés olyan közösségi programokat szervez, amelyek hajléktalan személyeket vonnának be, illetve ifjúsági kaláka-munkával hoznának létre egy közösségi teret.

A Táncol az egész család a nagycsaládosokat, de minden sepsiszentgyörgyi családot szeretne megszólítani a tánc erejével. A Neveljünk egészséges gyermeket! című kezdeményezés pedig a csecsemőkori egészséges táplálkozás és mozgás fontosságát szeretné tudatosítani minden gyermeket nevelőben. A Mondj nemet a zacskónak környezettudatos alternatívákat szeretne kínálni az eldobható zacskók helyett, figyelemfelkeltő kampányokkal és vászonszatyor osztogatásával. A kialakult sorrendet itt lehet megtekinteni.

„A projekt szervesen kapcsolódik az önkormányzat által idén meghirdetett Diákok Éve keretprogramhoz. Bízom benne, hogy ez egy sikertörténet lesz és a következő években is folytatni tudjuk ezt a típusú, a fiatalokat a város életébe és kisebb-nagyobb ügyeinek a megoldásába bevonó folyamatot. Akkor lesz Sepsiszentgyörgy igazán szép és élhető, ha sokan érezzük úgy, hogy tenni tudunk ennek érdekében és mindenki egy kicsit jobban odafigyel a városára” - nyilatkozta Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?