Pápalátogatás: még vannak ingyenes szállások Sepsiszentgyörgyön

Ezidáig 50 zarándok igényelt ingyenes szállást Sepsiszentgyörgyön Ferenc Pápa csíksomlyói látogatásának idejére, de az önkormányzat továbbra is fogadja a jelentkezőket – jelentették be a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal illetékesei.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat februárban hívta fel a pápalátogatásra érkező turisták és csoportok figyelmét, hogy mintegy 2 000 ingyenes szálláshelyet ajánl fel a város tulajdonában lévő sportcsarnokokban és az iskolák bentlakásaiban.

A városházán eddig mintegy 50 zarándok jelentkezett be, akik június 1-e környékén Ferenc pápa csíksomlyói látogatására, illetve az egy hétre rá következő pünkösdi búcsúra érkeznek a térségbe. A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal képviselői közölték: továbbra is fogadják a zarándokok szállásigényét, amelyet e-mail-ben az info@sepsi.ro címen, vagy telefonon a 0267-311243 számon jelezhetnek.

Az ingyenes szálláshelyeket igénylők listájának összesítését követően döntik el, hogy a Sepsi Arénánál vagy a Szemerja negyedi Sportcsarnoknál helyezik el a zarándokcsoportokat. Sepsiszentgyörgy mintegy 70 kilométerre fekszik Csíksomlyótól, Ferenc pápa székelyföldi látogatásának helyszínétől.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?