A román sajtó felvételeket közölt a „feketezsákos” akció végrehajtóiról

A saját Facebook-oldalukon közzétett felvételeket használva megmutatta a román sajtó az önmagukat Úzvölgyi Civil Akciócsoportnak nevező szervezetnek azokat a tagjait, akik csütörtök délután műanyag zsákokkal takarták le az úzvölgyi magyar katonatemetőben illegálisan elhelyezett betonkereszteket.

Mint ismert, a fóliák később lekerültek a keresztekről, de az „anonim aktivisták” gerillaakciójának híre a bukaresti médiába is eljutott, és alaposan felkorbácsolta a kedélyeket. Egy román EP-képviselőjelölt pénteken a helyszínen járt, és állítása szerint „szélsőséges magyarok” megverték, amikor számon kérte a történteket.

George Simion állítólagos bántalmazásának hírét megosztották a román ultrák Facebook-csoportban is. Itt jelentek meg a felvételek Úzvölgyi Civil Akciócsoport tagjainak csütörtöki úzvölgyi kiszállásáról. A videón két férfi és egy napszemüveges nő látható, amint fekete fóliával vonják be a román katonák emlékművét – számolt be a B1TV.

A felvételek megosztója az egyik férfit meg is nevezi a Facebook-csoportban. Több forrásból származó információink szerint a videón látható napszemüveges nő az a személy, akit bántalmaztak a 2017-es Tusványoson, amiért sípolni kezdett Orbán Viktor magyar kormányfő beszéde közben.

Mint ismert, a Székelyföldi Önkormányzati Tanács pénteken állásfoglalást adott ki, amelyben elhatárolódott az úzvölgyi „fetekezsákos” akciótól.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?