Áradások Maros megyében, hat családnak el kellett hagynia otthonát

Hat családnak kellett elhagynia otthonát a Maros megyei Székelyhodoson a szerda esti és éjjeli áradások miatt, kilenc településen több száz háztáji gazdaságot, pincéket, és egy iskolát is elöntött a víz.

A Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint az intézmény csapatai önkéntesek segítségével 12 órája dolgoznak a megyében lezúdult nagy mennyiségű csapadék okozta károk elhárításán.

A katasztrófavédelem közölte, hogy házakból, pincékből és udvarokból kellett kiszivattyúzni a vizet Marosjárán, Görgénynádason, Petelén, Székelyhodoson, Jobbágytelkén, Marosligeten, Disznajón, Szászrégenben, Marosvécsen . Székelyhodoson hat családnak kellett elhagynia otthonát, ők rokonoknál töltötték az éjszakát.

A 15A jelzésű országút Mezőszentandrásnál egy kilométeres szakaszon víz alá került, a 15-ös országutat pedig Marosvécsnél öntötte el az ár 200 méteren. A Kis-Nyárád vízállása 44 centiméterrel meghaladta az árvízszintet Nyárádszereda környékén, az ár visszahúzódása után itt is ki kellett szivattyúzni a vizet több pincéből.

Petelén a helyi iskolát érintette az áradás, itt a kapus és az iskola két alkalmazottja igyekezett eltávolítani a vizet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?