Így alakul az időjárás a következő hetekben

Május 20-ig marad a hűvös, esős időjárás, majd felmelegszik az idő az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) négyhetes előrejelzése szerint, írja az Observator.tv.

Hétfőtől egyre növekvő légköri instablitás várható, különösen az ország nyugati és dél-nyugati részén. Felhős égboltra, záporokra és villámlásra, helyenként jégesőre is számítani lehet. A hegyvidéken és az ország déli részén felerősödik a szél. Az eső a központi régiókat sem kerüli el. A legmagasabb hőmérsékleti értékek 14 és 24 Celsius fok között mozognak, a legalacsonyabbak 5 és 13 fok között, tehát az ország legnagyobb részén, de főleg a dél-nyugati régiókban hűvösebb lesz az erre az időszakra jellemzőnél.Május 20. után felmelegszik az idő, csapadékra főleg az ország északi, észak-nyugati részén lehet számítani.

Május végén és június elején az erre az időszakra jellemző hőmérsékleti értékek várhatóak az ország teljes területén, dél-nyugaton május 27. és június 3. között kevés lesz a csapadék, június 3. és 10. között a hegyvidéken várható erősen csapadékos az időjárás.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?