Megáradhatnak az erdélyi folyók az esőzések miatt

Elsőfokú és egy másodfokú árvízriasztást adott ki kedden az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA), amelyek 11 vízgyűjtő medencére érvényesek kedd délutántól szerda délutánig. Az árvízriadók Erdély, Máramaros és Moldova térségére vonatkoznak. 

Az INHGA tájékoztatása szerint kedden 14 órától szerda reggel 6 óráig másodfokú árvízriadó érvényes a következő folyók vízgyűjtő medencéire: a Nagy-Szamos felső folyása és mellékfolyói (Beszterce-Naszód megye), Kis-Küküllő és Nagy-Küküllő (Hargita és Maros megye). Szintén másodfokú riasztás érvényes szerda reggel 10 óráig az Olt mellékfolyóira (Hargita, Kovászna, Brassó és Szeben megye) és a Bârlad folyóra (Vaslui megye).

Elsőfokú árvízriadó érvényes szintén kedd délután 2 órától szerda délután 4 óráig a következő folyókra: Visó, Iza, Lápos (Máramaros megye), Túr (Szatmár megye), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Maros (Hargita, Maros és Beszterce-Naszód megye), Kis-Külüllő, Nagy-Küküllő (Hargita, Maros, Szeben és Fehér megye), Olt (Hargita, Kovászna és Brassó megye), az Olt mellékfolyói (Brassó, Hargita és Szeben megye), a Tatros felső folyása, valamint középső és alsó folyásának mellékfolyói (Hargita, Neamţ, Bákó és Vrancea megye), Beszterce felső folyása, valamint középső és alsó folyásának mellékfolyói (Hargita, Suceava, Neamţ és Bákó megye), a Moldva felső folyása, valamint középső és alsó folyásának mellékfolyói (Suceava és Neamţ megye), Suceava felső folyása, valamint középső és alsó folyásának mellékfolyói (Suceava megye) és Bârlad (Vaslui és Galaţi megye).

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?