Vakációznak a nagyszebeni iskolások és óvodások az EU-csúcs miatt

Hétfőtől körülbelül 50 000 óvodás és iskolás van vakáción Nagyszebenben a csütörtöki EU-csúcs miatt – tájékoztatott Constantin Dincă tanfelügyelőségi szóvivő. 

Egyik nagyszebeni líceumban rögtönzött kórházat fog berendezni a katasztrófavédelmi felügyelőség, több oktatási intézményben pedig a csúcstalálkozó munkálatai zajlanak majd, írja az Agerpres. 

A május 9-ei nagyszebeni EU-csúcs miatt a város összes iskolájában és óvodájában, sőt, a Lucian Blaga Egyetemen is szünetel az oktatás ezen a héten. Az egyetem egyik épületében szerdán és csütörtökön Európa jövőjéről tartanak nemzetközi konferenciát a csúcstalálkozó keretében. 

A nagyszebeni EU-csúcsra a tagállamok államelnökeit, miniszterelnökeit várják, összesen 36 hivatalos küldöttséget, 400 magas rangú vendéget, körülbelül 900 újságírót és 100 fordítót. A rendezvény központi helyszíne a városháza lesz, és Klaus Johannis államelnök egykori polgármesteri irodájában fog megbeszéléseket folytatni vendégeivel – közölte Astrid Fodor, Nagyszeben jelenlegi elöljárója. 

(Címlapi illusztráció forrása: Mediafax)

Kapcsolódók

Kimaradt?