Sarki hideghullám érte el Európát, komoly lehűlés várható

Ritka és szélsőséges meteorológiai jelenség érezteti hatását Európa-szerte a következő napokban: 3-a és 7-e között sarki hideghullám vonul át Európán, közölték a Severe Wheater Europe szakemberei.

A májusban megszokott hőmérsékleti értékekhez képest a következő napokban az egész kontinensen nagyon lehűl az idő. A meteorológusok fagyveszélyt jósolnak Kelet-, Közép-, és Nyugat-Európában, de a Balkán-félsziget országai sem ússzák meg a hideget.

A hideghullám csütörtökön közelítette meg Európát, elsőként a skandináv országokban és a Brit-szigeten éreztette hatását. Pénteken Franciaországot, Németország déli részét, Csehországot, Szlovákiát és Dél-Lengyelországot érte el a rossz idő, szombaton és vasárnap pedig várhatóan továbbvonul a Balkán-félsziget és a Földközi-tenger térségére.

Hétfőre tulajdonképpen egész Európát bekebelezi a rossz idő, sőt még Észak-Afrikában is alacsony hőmérsékleti értékek várhatók. Az időjárás csak csütörtöktől tér magához.

Romániában elsősorban a nyugati régiókban élők fogják megérezni a sarki hideghullám hatását, de a meteorológusok figyelmeztetése szerint kedden az egész országban hirtelen lehűl az idő, majd szerdától ismét felmelegedik.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?