Legalább félórás a várakozási idő az autópálya-határátkelőnél

Körülbelül 30 perces a várakozási idő csütörtökön a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelő kifelé tartó sávjain – közölte az aradi határrendészet.

A határrendészet szerint a távozók zöme külföldön dolgozó román állampolgár, akik az ortodox húsvéti ünnepekre látogattak haza, és most indultak vissza munkahelyükre.

Laura Bondar szóvivő közölte, hogy ezekben a napokban bővített számú alkalmazottal és maximális kapacitással dolgoznak. Ugyanakkor arra kérik az utazni készülőket, hogy a határrendészet honlapján tájékozódjanak az ellenőrzési pontokon valószínű várakozási időről.

Az elmúlt 24 órában Románia határátkelőin több mint 229 200 személy lépett át, közülük 122 200-an bejöttek Romániába, 107 200-an távoztak az országot.

Ez a várakozási idő korántsem sok ahhoz képest, hogy a korábbi ünnepi időszakokban akár két órát is kellett várni az útiokmányok ellenőrzésére. Szerdán a Maszol munkatársa is tapasztalta az autópálya-határátkelőn, hogy mind a román, mind a magyar határrendészek valamennyi forgalmi sávon dolgoztak, és eltekintettek az unió által elrendelt szigorított ellenőrzéstől (minden utas nyilvántartásba vételétől), így a zsúfotlság ellenére is percek alatt át lehetett jutni a határon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?