Cycle to work-program: „Oda is el lehet jutni két keréken, ahová néggyel nem”

Májusban aki teheti, járjon biciklivel munkába (és nem csak) – erre biztatnak a sepsiszentgyörgyi Cycle to work nevű mozgalom kezdeményezői. Tavaly már legalább 150 sepsiszentgyörgyi csatlakozott és kezdte rendszeresen használni a kerékpárt azok mellett, akik már korábban is gyakran bicikliztek. 

A programot idén is meghirdették, mert a mozgalom tagjai szerint „biciklizni jó, mert egészséges, mert környezetbarát, mert gyors, mert nem terheli a forgalmat, mert oda is el lehet jutni két keréken, ahova néggyel nem”. 

A Szent György Napok keretében indított kerékpározós mozgalom tagjai a város főterén nyitották meg az egyhónapos sorozatot. Rámutattak: felhívásuk nemcsak a munkába járásra érvényes, hanem arra kérik a sepsiszentgyörgyieket, ha csak tehetik, használják a biciklit. Meglátásuk szerint ezzel tehermentesítik a város forgalmát, hiszen jelenleg a reggeli órákban gépkocsival nehéz közlekedni. 

A Cycle to work kezdeményezés szervezői hozzátették ugyanakkor, hogy nem ítélkeznek azok felett, akik továbbra is az autót választják. „Ha számos gyereket, sok zacskót, s általában a világ gondját cipeled, s csak autóval tudod lemenedzselni, akkor ezért nem ítél el senki” – fogalmaztak a szervezők. 

A kezdeményezők arra buzdítják a sepsiszentgyörgyi vállalkozókat, hogy szereljenek biciklitartókat üzletük elé vagy nyújtsanak kedvezményt a bringásoknak. Az akciót több helyi cég is felkarolta és májusban többek között ingyen kávét vagy zsíros kenyeret,egy borbélyműhely pedig ingyenes haj- vagy szakálligazítást ajánl fel azoknak, akik kerékpárral közlekednek. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?