FRISSÍTVE - Fákat, táblákat csavart ki a vihar Temesváron

Temesváron fákat csavart ki, az autóbuszmegállókból táblákat kapott fel a szombat délutáni 15 perces vihar, amit jégeső is kísért, tudósít a Digi.ro. FRISSÍTÉS: háztetőket, műemléképületeket is megrongált a szél Temesváron, Aradon is kicsavart fák akadályozták a forgalmat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) záporra és villámlásra vonatkozó narancssárga figyelmeztetést adott ki szombat délután Krassó-Szörény és Temes megyékre. A záport, villámlást, erős szelet jelző sárga kódjelzés 17:30-ig továbbra is érvényben Arad és Temes megyében.

 

A meteorológusok erős légköri instabilitást jósolnak az ország teljes területére szombat délutántól vasárnap este hat óráig. 25 megyében sárga kódjelzés van érvényben, itt 40 liter csapadék is eshet négyzetméterenként. Torrenciális esőre, erős szélre, jégesőre szombat délután és éjszaka inkább az ország nyugati részén lehet számítani, ahol le is hűl a levegő.

FRISSÍTÉS 1: Letépett háztetők, összetört autók

A Temes megyei Katasztrófavédelmi Ügynökség (ISU) közölte, hogy a temesvári Constantin Prezan utcában egy tömbház teteje rongálódott meg, az Elena Nicoară utcában az egyik épület teteje két autóra esett rá, több fa kitört, az Augusztus 3 utcában például az elektromos áramkábelekre estek rá az ágak.Néhány romos műemléképületről téglákat sodor le a szél. Még több kép itt.

FRISSÍTÉS 2: Fákat csavart ki a vihar Arad megyében is

A szombat délutáni vihar fákat csavart ki és döntött az úttestre a Borosjenő és Bokszeg közötti úton. Az Info Trafic Arad nevű Facebook-csoportba feltöltött fényképek és kommentárok szerint nem sérült meg senki, de a forgalmat akadályozták a fatörzsek és ágak.A borosjenői tűzoltók vonultak ki elhárítani az akadályt, a rendőrség pedig a forgalomirányításban segít.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?