FRISSÍTVE – Nagyot fordul az időjárás a hétvégén, árvizekre is számíthatunk

FRISSÍTVE: A lehető legrosszabb hírrel szolgáltak pénteken a meteorológusok, miután az elmúlt napokban kezdtünk hozzászokni a már-már nyárias időjáráshoz.

Szombat délutántól vasárnap hajnalig az ország nagy részében viharosra fordul az idő: az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzése szerint villámlásokkal és erős széllökésekkel kísért heves esőzés várható, helyenként jégeső is előfordulhat.  

Légköri instabilitásra is figyelmeztetnek a meteorológusok, az érintett megyék között van egyebek mellett Arad, Kolozs, Kovászna, Hargita, Szatmár, Temes, Bihar, Hunyad, Maros és Szilágy is. Részletek itt.

Árvízveszélyre is figyelmeztetnek

Elsőfokú (sárga jelzésű) árvízriadót adott ki az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet a Máramaros, Szatmár, Beszterce-Naszód, Szilágy, Bihar, Hunyad, Arad, Hargita, Maros, Fehér, Kolozs, Temes, Krassó-Szörény, Gorj, Vâlcea, Argeş, Suceava és Neamţ megye területén lévő folyókra.

A figyelmeztetés szombat 16 órától vasárnap 24 óráig érvényes a Visó, Iza, Túr, Nagy-Szamos, Lápos, Kraszna, Berettyó, Sebes-Körös, Fekete-Körös, Fehér-Körös, Maros, Bega, Temes, Berzava, Karas, Zsil, Olt, Beszterce, Moldova és Suceava folyók vízgyűjtő medencéiben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?