Háromszorosra nőtt a forgalom a nagylaki vámban

Háromszorosra nőtt a forgalom a nagylaki határátkelőnél az utóbbi 24 órában a húsvéti időszakra hazalátogató romániai állampolgárok érkezése miatt – közölte a határrendészet.

A Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelő a legforgalmasabb Románia és Magyarország között, itt egy átlagos napon 2000 személygépkocsi és 8000 személy halad át. Az utóbbi 24 órában azonban 6000 gépkocsit és körülbelül 20 ezer személyt regisztráltak a határrendészek.

Filip Matei, az Arad megyei határrendészet szóvivője elmondta: jelenleg kilenc ellenőrzési pont van nyitva a határátkelőn, ezek közül kettőn a teherszállító járművek haladnak át. Egy átlagos napon a személygépkocsik számára két-három ellenőrzési pontot működtetnek.

Pénteken átlagban 20 perc volt itt a várakozási idő, de még a legforgalmasabb órákban sem haladta meg az 50 percet. Ezzel szemben azz MTI azt írta, hogy a belépő oldalon Nagylaknál két óra, Peténél és Csanálosnál (mindkettő Szatmár megyében) fél óra a várakozási idő, a többi határátkelőnél nem alakult ki jelentős torlódás.

A határrendészek felkészültek arra, hogy a forgalom a következő napokban sem fog alábbhagyni, ezért maximális kapacitással dolgoznak majd.

A várakozási időkről tájékozódhatnak a román határrendészet online forgalom figyelő platformján vagy a magyar rendőrség Határinfó ravatánál a police.hu oldalon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?