Kolozsvári diák nyerte a latin nemzetközi tantárgyversenyt

Kolozsvári diák nyerte a Certamen Horatianum nemzetközi latin nyelv és irodalom tantárgyverseny 33. kiadását, amely április 14. és 17. között zajlott az olaszországi Venosa településen – adta hírül az Agerpres.

Victor Şera a kolozsvári Tiberiu Popoviciu Informatikai Gimnázium 12. osztályos tanulója, az első helyezést nyerte el a tantárgyversenyen. „Híven adta vissza fordításban Horatius szövegét; irodalmi elemzése pedig egyszerre precíz és eredeti felépítésű, megfelelő stilisztikai értelmezésekben gazdag, találóan és átfogóan dolgozta ki a témát”, mutat rá az oktatási minisztérium közleményében. 

A román csapatnak tagja volt egy másik kolozsvári diák is, a Gheorghe Şincai Elméleti Líceum 12. osztályos tanulója. Mindkét tanulót dr. Alexandru Cristian Dudău, a Gheorghe Şincai Elméleti Líceum tanára készítette fel a tantárgversenyre. 

Ezzel az eredménnyel Románia megerősíti harmadik helyét a nemzetközi rangsorban a Certamen Horatianum tantárgyverseny 33 éves történetében, amely az egyik legrangosabb verseny a humán tantárgyak között az európai középiskolai oktatásban. 

(Címlapi illusztráció forrása: gazetadecluj.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?