Babacsomagokat adtak át Temesváron és Aradon

Több mint száz babacsomagot adtak át a kolozsvári magyar főkonzulátus munkatársai szerdán és csütörtökön azoknak a Temes, illetve Arad megyei magyar családoknak, amelyek a Köldökzsinór Program révén a külhonban is kiterjesztett családtámogatási formákat igényelték.

A húsvéti ünnepek előtt jól jött az ajándék, de a törődés, a gondoskodás az anyaország részéről érzelmileg sokkal fontosabb a kedvezményezetteknek – mondták azok a szülők, akikkel csütörtök délután a kihelyezett konzuli fogadónapon találkoztunk Aradon.

A babacsomagok többek között textilpelenkákat, takarókat, orrszívókat tartalmaztak, egyszóval minden olyan dolgot, amit a szülők használnak a kisegyermek gondozása és nevelése során – mondta Grezsa Csaba konzul.

„Temesvárra 33 csomagot vittünk, amiket Tamás Péter tiszteletbeli konzul közreműködésével osztottunk ki, Aradon pedig 71 csomagot adunk át azoknak a szülőknek, akik a Köldökzsinór Programban részt vesznek azáltal, hogy az anyasági támogatást vagy a Start-számlát, a babakötvényként elhíresült támogatást igénybe veszik” – tudtuk meg Grezsa Csabától.

A konzul szerint egyre jobban elterjed a híre annak, hogy Magyarország bizonyos családtámogatási formákat a külhoni magyar családokra is kiterjesztett, és sokan élnek is a lehetőséggel. Köszönetet mondott a honosítási kérelmek továbbításában közreműködő Eurotrans Alapítvány irodahálózatának, illetve az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács irodáinak, amelyek a családtámogatások népszerűsítésében és az igényléshez szükséges dokumentáció összeállításában is nagy segítséget nyújtanak a főkonzulátusnak.

„Bizonyára a támogatás is számít sokaknak, hogy egy kicsit anyagilag megerősíti őket, de úgy tapasztaltuk, hogy elsősorban a kapocs fontos a külhoni mayar családok számára, érzik, hogy törődik velük az anyaország, hogy az ő gyermekeik ugyanolyan fontosak Magyarország számára, mint a határon belül születettek” – fogalmazott Grezsa Csaba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?