Fegyelmi vétségek miatt menesztették a sepsiszentgyörgyi önkormányzat egyik igazgatóját

Súlyos fegyelmi vétségek miatt menesztették tisztségéből a sepsiszentgyörgyi önkormányzat alárendeltségébe tartozó Közösségfejlesztési Igazgatóság vezetőjét. Az önkormányzat több panaszos – köztük az igazgatóság alkalmazottai – feljelentése nyomán még januárban indított fegyelmi eljárást Tankó Vilmos ellen, akit köztisztségviselőhöz nem méltó, intézménylejárató viselkedés, valamint közjavak nem rendeltetésszerű használata gyanújával vizsgáltak.

A városháza sajtóirodájának közleménye szerint a fegyelmi eljárás eredményeként április 17-től, szerdától megszűnik Tankó Vilmos munkaviszonya, a rendelet értelmében az önkormányzat elbocsátja köztisztségviselői tisztségéből. A fegyelmi eljárás azt vizsgálta, hogy a most elbocsátott igazgató vétett-e a köztisztviselők etikai kódexe ellen, amely tiszteletet, korrektséget, jóhiszeműséget és előzékenységet ír elő a beosztottakkal való viszonyban.

Továbbá az etikai kódex előírja, hogy a közhivatalnok a közvagyont csak jó gazdaként, kizárólag közcélokra használhatja, miközben Tankó Vilmost azzal panaszolták be, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő, Dália utcai ingatlant saját céljaira is használta.

Mivel Tankó Vilmos tagadta az ellene felhozott vádakat, az önkormányzat bevonta az ügybe a rendőrséget is. Úgy tudjuk, a rendőrség többek között szexuális zaklatás gyanújával is vizsgálódik a sepsiszentgyörgyi önkormányzat Közösségfejlesztési Igazgatóságát több mint 20 éve vezető Tankó Vilmos ellen. Nicoleta Tolvaj-Marin Kovászna megyei rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy Tankó Vilmos esetében vizsgálódnak, de a folyamatban lévő nyomozás biztonságára hivatkozva nem szolgált részletekkel.  

Az ügyben próbáltuk megszólaltatni az érintettet, de Tankó Vilmost nem sikerült telefonon elérnünk. Amennyiben sikerül megszólaltatni az elbocsátott igazgatót, cikkünket frissítjük. 

Kimaradt?