Jó hírt kaptak húsvét előtt a minisztertől a pedagógusok

Az ortodox húsvéti ünnepek előtt megkapják a pedagógusok azt a pénzt, amelyekkel jogerős bírósági ítéletek alapján az állam tartozik nekik.

Ezt Ecaterina Andronescu oktatási miniszter jelentette be szombaton az Antena3 hírtelevízióban. Közlése szerint összesen 700 millió lejt különített el a kormány erre a célra, és a pénz már eljutott a megyei tanfelügyelőségekhez.

A tárcavezető szerint az bírósági úton elnyert összegeket az ortodox húsvéti ünnepek előtt megkapják a tanárok. „Ez szerintem egy rendkívüli hír. A kormány kötelezettséget vállalt a pénz kifizetésére” – mondta Andronescu.

A parlament még 2008-ban fogadott el törvényt a pedagógusok fizetésének megemeléséről, a gazdasági válság miatt azonban a jogszabály végrehajtását az akkori kormány felfüggesztette. A tanárok emiatt beperelték az oktatási minisztériumot, és nyertek.

A jogerős bírósági ítéletek nyomán a parlament megszavazta, hogy a pedagógusok részletekben kapják meg azt a pént, amivel az állam tartozik nekik. A jenlegi kormány vállalta, hogy idén január 31-ig az összes hátralékot kifizeti a tanároknak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?