A duális képzést népszerűsítik Bihar megyében

Április 10–12.között három Bihar megyei településen népszerűsítik a duális képzést. 

Bihar megyében az úgynevezett Kronstadt modell alapján szervezték meg a duális képzést: a diákok ösztöndíjat kapnak, a szakmai gyakorlatot a partnercégeknél végezhetik el, illetve a vállalkozások állást is kínálnak nekik tanulmányaik befejezése után.

A Bihor West Professional Egyesület a Bihar megyei tanfelügyelőséggel, a Bihar megyei tanáccsal és az Auto Bara, a Drumuri Orășenești, a Selina, a Modular Building Solutions, valamint a Faist Metalworking cégekkel közösen mutatja be a duális képzés lehetőségeit. Április 10–12.között 9 és 13 óra között várják majd a diákokat: április 10-én, szerdán Kágyán az 1-es számú Technológiai Líceumban, április 11-én, csütörtökön az élesdi Alexandru Roman Technológiai Líceumban, április 12-én, pénteken pedig a belényesi sportcsarnokban. 

A duális képzésben résztvevő diákok legkevesebb 400 lejes ösztöndíjat kapnak havonta, ennek felét az állami költségvetésből fedezik, felét pedig az a vállalkozás, amellyel a tanuló egyéni szerződést köt szakmai gyakorlatának elvégzésére. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?