Hőmérséklet-ingadozás várható a következő két hétben

Változékony időjárásra számíthatunk az előttünk álló két hétben, az ország nagy részén visszaesik a hőmérséklet a következő napokban, számottevő csapadék inkább április 5-e után várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 1-je és 14-e közötti időszakra érvényes előrejelzéséből.

Mint korábban írtuk, Erdélyben a hétfőn jegyzett 19 Celsius-fokról keddre 10 fokig csökken a nappali átlagos csúcshőmérséklet.

Április 3-a és 8-a között ismét fokozatosan felmelegszik az idő, a nappali maximumok elérik a 17 fokot, majd 9-étől újabb, ezúttal azonban kisebb mértékű lehűlés várható, 3 fokkal esik vissza a hőmérséklet. Az éjszakai csúcsértékek fokozatosan csökkenni fognak április 3-áig – amikor a kora reggeli órákban legfeljebb mínusz 3 Celsius-fok lehet –, ezt követően emelkedni fognak az értékek – április 9-én 9 fok is lehet éjszaka –, majd újabb csökkenés várható. Elszórt csapadékra szinte minden nap van kilátás, április 5-e és 9-e között gyakoribbak lehetnek az esőzések.

A Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban szintén lehűlés várható 2-án a hónap első napjához képest, aztán 6-áig 16-18 fok körül alakul a nappali átlagos csúcshőmérséklet. 7-e körül enyhe felmelegedésre, majd ismét pár fokos lehűlésre kell számítani, 16 fok körüli nappali csúcshőmérséklettel. A jelzett periódus első éjszakái hűvösebbek lesznek, aztán 8-9-ére 7 fokig nő az éjszakai hőmérséklet, majd ismét csökken néhány fokkal. Jelentősebb mennyiségű csapadékra 5-e és 10-között kell számítani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?