A húsvéti nyugdíj-kifizetési menetrendről tájékoztatott a munkaügyi miniszter

A húsvéti ünnepre való tekintettel április 15-éig minden jogosult megkapja a nyugdíját - nyilatkozta vasárnap Marius Budăi munkaügyi miniszter.

„Hétfőtől elkezdjük az áprilisban esedékes nyugdíjak kifizetését, így - a húsvéti ünnepre való tekintettel, illetve az új nyugdíj-kifizetési menetrendnek megfelelően - április 15-éig mindenki kézhez kapja a nyugdíját, függetlenül attól, hogy milyen formában jut hozzá” - fogalmazott a tárcavezető az Antena 3 televízióadónak adott nyilatkozatában.A miniszter ugyanakkor elmondta, folyamatban van azon személyek nyugdíjának az újraszámolása, akik az egyes vagy kettes munkacsoporthoz tartoztak, azaz nehéz körülmények között dolgoztak, de nem a besorolásnak megfelelő összegeket ítélték meg nekik. Az ő nyugdíjukat 2018. október 1-jétől kezdve számolják újra, 33 ezer nyugdíj-megállapító határozatot már ki is küldtek, és ezen érintettek többsége húsvétig megkapja a régi és az új juttatás közötti különbözetet is, „amely esetenként igen nagy” - állítja Budăi.

A tárcavezető ugyanakkor ismét nyomatékosította, hogy a szeptember 1-jétől esedékes nyugdíjemelés „nem forog veszélyben”, van pénz az állami költségvetésben ahhoz, hogy 1100 lejről 1265 lejre növeljék a nyugdíjpont értékét. 

Kapcsolódók

Kimaradt?