Tízezer forinttal ösztönzi a magyar iskolaválasztást a Rákóczi Szövetség Arad megyében

A Rákóczi Szövetség és az RMDSZ Arad megyei szervezetének együttműködése révén 2019-ben az egész megyére kiterjed az iskolaválasztási ösztöndíjprogram.

A Rákóczi Szövetség tavaly ősszel a megyeszékhely magyar előkészítő osztályosai családjainak adott tízezer forintos egyszeri ösztöndíjat, idén azonban minden Arad megyei család megkapja, aki gyermekeit magyar előkészítő osztályba íratják.

Az igénylők egy erre a célra készített űrlap kitöltésével és pályázatuk online beküldésével tehetik meg – olvasható az RMDSZ közleményében. Kérik az igénylőket, hogy április elsejétől keressék fel a gyerek leendő tanítóját, és közösen töltsék ki a szükséges dokumentumot. Az ösztöndíjakat Faragó Péter Arad megyei RMDSZ-es parlamenti képviselő és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke adja majd át iskolakezdéskor.

 

A pályázat beküldésének határideje június elseje.

A Rákóczi Szövetég jóvoltából idén továbbá minden Arad megyei magyar előkészítő osztályos kisdiák egy jó minőségű iskolatáskát fog kapni – közölte a szövetséggel együttműködő Arad megyei RMDSZ-szervezet. A táskák a napokban megérkeztek, éppen ezért kérik a szülőket, akik magyar előkészítőbe íratja a gyermekét ősztől, hogy ne költsön iskolatáskára. A gyerekek iskolakezdés elött megkapják a táskákat – ígérik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?