Péter Ferenc: Félrevezető plakátkampányba kezdett Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala

Megelégelte Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere, hogy a város fejlesztését célzó javaslatait, projektjeit lassan húsz éve folyamatosan „elszabotálják, akadályozzák”, ezért aláírásgyűjtésre bíztatja a város lakóit. Ennek célja, hogy megvédjék városukat „a visszafejlődéstől, konfliktusoktól, elszigetelődéstől, kötekedőktől”. A Maros Megyei Tanács és az RMDSZ megyei szervezetének elnöke, Péter Ferenc szerint manipulatív, igaztalan állításokra építő kampányról van szó, amelyet a polgármester azért indított, hogy kivonja magát a felelősség alól, amiért nem sikerült megvalósítania a korábbi kampányok során megfogalmazott céljait.

A hétvégén kerültek ki Marosvásárhely utcáira azok a plakátok, amelyeken a Polgármesteri Hivatal a veszélyeztetett vagy meg nem valósult projekteket ismerteti, és burkoltan a felelősökre is utal.

Az egyik megnevezett „felelős” a Maros Megyei Tanács. Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke szerint „ez egy diverzió, egy politikai kampányeszköz. Nyilvánvaló hazugságok és ferdítések szerepelnek a városszerte kifüggesztett plakátokon. Két évtizednyi közigazgatási tapasztalat van a polgármester háta mögött, így pl. biztosan tudja azt, hogy a Koronka-Jedd és Nagyernye közötti városi terelőút megépítése csak és kizárólag az országos útügyi hatóság hatásköre” – utalt Péter Ferenc a városban kihelyezett plakátok egyik pontjára, amely a kerülőút félbemaradt építéséért a megyei önkormányzatot teszi felelőssé.

Ki a valós ellenség?

Bár Florea és a polgármesteri hivatal szerint a „kötekedők” mellett azok a tanácsosok, politikusok a felelősek, akik „az évek folyamán mindent gáncsoltak, ami a város fejlődését, jobbra fordulását jelentette”, Péter Ferenc szerint ez csak egy jól kitalált és unalomig ismételt felelősséghárítás.

„Ma már vannak olyan vásárhelyi lakosok, akik amikor megszülettek, akkor is a panaszkodást hallgatták, s ma, amikor már szavazójoguk van, még mindig a panaszkodást hallják Marosvásárhely ellenségeiről” – írja a megyei tanács elnöke, aki szerint a nemtörődömség és hozzá nem értés a város legfőbb ellensége. Ezekért pedig szerinte Dorin Florea a felelős: „20 év alatt egyetlen nagy beruházást sem valósított meg, képtelen volt megoldást találni a közszállítás, a parkolás, a munkahelyek, illetve a zöldövezetek problémájára, és akadályozta a Marosvásárhelyi Metropolisz Övezet működését”.

Az RMDSZ Maros megyei elnöke szerint bevett szokás Dorin Floreánál, hogy áldozatszerepben tünteti fel magát.  „Az áldozati szerepben való tetszelgés, az ezzel járó hazugság hosszú időn keresztül meghozta a gyümölcsét, mert ezzel meg tudták nyerni a választásokat, de a jövő évi megmérettetésen ez már kevés lesz” – hangsúlyozta Péter Ferenc, a Maros megyei RMDSZ elnöke.

Kérdés, hogy mi lesz az aláírásokkal

Péter Ferenc közleménye szerint a polgármesteri hivatal kampánycélokra gyűjti az aláírók adatait: „A polgármester egyetértésével kihelyezett plakátok, valamint az ezek által hirdetett aláírásgyűjtés nem több a marosvásárhelyi emberek megvezetésénél, nem szolgálja a marosvásárhelyiek érdekeit, semmilyen jogi következménnyel nem jár. Emellett fennáll a veszélye, hogy az így megszerzett adatokat a jövő évi helyhatósági választások során kampánycélokra kívánják felhasználni.”

A felsoroltak miatt Péter Ferenc óva inti attól a marosvásárhelyieket, hogy „bedőljenek a félretájékoztató kampánynak”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?