Nincs internetje fél Temesvárnak, a polgármester elvágta a kábeleket

Saját kezűleg vágta el hétfő este Nicolea Robu polgármester Temesvár központjában több távközlési szolgáltató villanyoszlopokon futó kábeleit. Emiatt internet- és kábeltelevízió-jel nélkül maradt a városlakók egy része.

A polgármester a szokatlan akciót azzal indokolta, hogy a levegőben lógó kábelrengeteg rontja a városképet. Nicole Robu emlékeztetett: korábban többször felszólította a szolgáltatókat, hogy helyezzék a föld alá a kábeleiket, de ezt nem tették meg.

Ezért az elöljáró hétfő estére kirendelte a városközpontba a közterület-fenntartókat, akik nekiláttak a huzalok elvágásának. Nicolae Robu személyesen is részt vett az akcióban: egy emelőkosárba is beült, hogy saját kezűleg elmetsszen néhány kábelt. A polgármesteri hivatal drasztikus lépése nyolc szolgáltatót érint.

„A szolgáltatók a felelősek a történtekért, mert nem tisztelik az ügyfeleiket. Ha tisztelnék, nem jutottunk volna ide. Nem tudom, hány embert érint ez a lépés, sajnálom, ha nehéz helyzetbe kerültek önhibájukon kívül” – mondta Robu a Mediafaxnak. Elismerte, hogy az akció miatt a polgármesteri hivatal is internetkapcsolat nélkül maradhat, de azt mondta, hogy még ezt az áldozatot is bevállalja a célért.

Az egyik érintett szolgáltató a hírügynökségnek elmondta: valóban többször felszólította őket a városháza, hogy rejtsék el a földbe a kábeleiket, de ez szerinte „nem történhet egyik napról a másikra”. Megjegyezte, hogy a polgármesteri hivatalnak előbb uniós forrásokból ki kellett volna építenie a föld alatt futó hálózat helyét, ahogy Kolozsváron is történt.

Kapcsolódók

Kimaradt?