Drámaian csökken a tanulók száma Romániában

Drámaian csökken a tanulók száma Romániában - jelentette ki szerdán Ecaterina Andronescu tanügyminiszter, aki szerint 15 év alatt 4,3 millióról 2,8 millióra esett vissza az iskolába járó gyerekek és fiatalok száma. 

A romániai megyei jogú városok közgyűlésén felszólaló Ecaterina Andronescu Románia egyik legnagyobb drámájaként ítélte meg, hogy a 15 évvel ezelőtti 4.300.000-ről 2.800.000-re csökkent az iskolába járó tanulók száma. Nagy az iskolát elhagyó diákok aránya is, ennek egyik oka az, hogy sok, romániai iskolába beiratkozott gyermek időközben külföldre költözött szüleivel - közölte a szaktárca vezetője. 

Andronescu beszélt arról az 1489 oktatási intézményről is, amelyek illemhelye továbbra is az iskolaudvaron van. Kifejtette, a helyzet megoldására külön keretet különítettek el a költségvetésben, az összegeket az érintett helyi hatóságoknak fogják kiutalni, hogy "az az 1489 iskola, amelynek az udvaron van az illemhelye, megszabaduljon ettől a 21. században már teljesen elfogadhatatlan helyzettől".  

Kapcsolódók

Kimaradt?