Több mint 300 sepsiszentgyörgyinek van már nagycsaládos kedvezménykártyája

Rendkívül népszerű a sepsiszentgyörgyi önkormányzat nagycsaládokat támogató kedvezmény programja.

Február óta már 315 személynek nyújtották át azt a kedvezmény kártyát, amely ingyenes vagy kedvezményes hozzáférést biztosít különböző közszolgáltatásokhoz. A kedvezményrendszert már 75 nagycsalád több mint 300 tagja veszi igénybe.

Mint arról beszámoltunk, a nagycsaládos kedvezményeket azok a családok számára elérhető, ahol három vagy több gyerek van, a szülők dolgoznak, a gyerekek járnak óvodába vagy iskolába és nincs adósságuk az önkormányzat fele. A sepsiszentgyörgyi nagycsaládok tagjai számára ingyenes parkolóhelyeket biztosítanak, emellett 75 százalékos árkedvezményt kap a család minden tagja az önkormányzati sport, kulturális, szabadidős központokban és rendezvények belépője esetében.

A kedvezményrendszer igénylése nincs határidőhöz kötve, azt folyamatosan lehet kérni a városházán.  Aki az adott hónap tizedik napjáig benyújtja kérését, még abban a hónapban elbírálják és kedvező döntés esetén kiállítják a családtagok számára a kedvezmény kártyát, aki pedig tizedike után adja le kérését az a következő hónapban kapja meg a kedvezmény kártyát.

Antal Árpád polgármester februárban, az első kedvezmény kártyák átadásakor rámutatott: ez a program egy gesztus a nagycsaládok irányába, hiszen ez akkora anyagi segítséget jelent, amekkora mértékben tudnak vagy hajlandóak élni vele az érintettek, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy a többgyermekes családok érezzék mennyire fontosak a városnak. „A legnagyobb érték a gyermek és a legnagyobb befektetés az, ha minél több gyermekünk van”, nyilatkozta Antal Árpád az első kártyák átadása után.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?