Nőnap: sokan az élelem és a higiénia között kénytelenek választani

Tisztálkodó szerekkel, piperecikkekkel lep meg hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő nőket március 8-a alkalmából a kolozsvári Máltai Szeretetszolgálat. A csomagok adományokból gyűltek össze, a szeretetszolgálat munkatársai péntek reggeltől szállítják ki a nőnapi figyelmességet a kedvezményezetteknek.

A termékeket a Máltai Szeretetszolgálat kolozvári főtitkárságára várták február 15. és március 6. között. György Szende-Karolina, a szervezet munkatársa érdeklődésünkre elmondta, összesen 87 női- és neszeszer táska gyűlt össze termékekekkel teletömve. A csomagokban találtak többek között sampont, tusfürdőt, szappant, betétet, krémeket, fogkefét.

Beszámolója szerint akciójukkal örömet akartak szerezni a nehéz anyagi körülmények között élő nőknek, valamint „a nőiesség megéléséhez” szerettek volna hozzájárulni.

Emellett az alapvető higiéniai szükségletek kielégítését is segítik, mivel „nagyon sokuknak nincs fürdőszobájuk, vagy nem tudnak, nincs lehetőségük rendesen tisztálkodni”, mutatott rá György Szende-Karolina. „A rossz anyagi helyzet miatt sokan az élelem és a higiéniai termék között kell hogy válasszanak” – hívta fel a figyelmet.

A kedvezményezettek körét a Telefonos Szeretetszolgálat és a Hajléktalan Misszió (a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet szervezete) közreműködésével állították össze. Az első látogatásra a Maszol is elkísérte a szeretetszolgálat munkatársait, egy mozgássérült gyermekét ápoló anyukánál jártunk. A csomagokat pénteken és hétfőn szállítják ki az otthonokba, hétfő délután pedig a hajléktalanszállóra is ellátogatnak.

A szeretetszolgálat munkatársa sikeresnek értékelte az adománygűjtő akció első kiadását, jó fogadtatásra, nyitottságra talált: „az adományozók nagyon készségesek voltak, nagyon sokan megkerestek, izgultak, hogy lekésik a határidőt”. Elképzelhetőnek tartja, hogy a programot jövőre is folytatják, hiszen összegzése szerint „rászoruló mindig van, mindig van, akinek adományozni”. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?