Önkéntesek segítségét is kérik a csíksomlyói pápalátogatás előkészítésére

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba is arra buzdította csütörtökön mindazokat, akik részt szeretnének venni Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói miséjén, hogy előzetesen regisztráljanak a pontifex.ro honlapon.

A politikus a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség szervezőbizottságának tagjaival együtt tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a katolikus egyházfő székelyföldi látogatásának gyakorlati tudnivalóiról. Ezeket az információkat Oláh Zoltán kanonok, a pápalátogatás sajtófelelőse szerdán már Kolozsváron ismertette.

Borboly Csaba kiemelte: rendkívül fontos, hogy március elseje után mindenki regisztráljon, és időben tegye ezt meg. Ez a szervezők számára azért is hasznos, mert a várható látogatói létszám alapján tudnak konkrét cselekvési tervet kidolgozni az esemény logisztikájára.

A tanácselnök arra a kérte a híveket: mindenkit biztassanak arra, hogy vegyenek részt ezen a történelmi eseményen. Ugyanakkor összefogásra szólította fel a régiót. „Egy olyan esemény előtt állunk, amelyhez mindenkinek hozzá kell tennie a maga szeletét, legyen szó magánemberről, plébániáról, vagy akár önkormányzatokról. Legyen igazi székelyföldi összefogás, ahogy a régi falusi közösségek kalákában elvégzett közösségi munkái során megsegítették egymást az emberek” – jelentette ki a politikus.

Borboly közölte, ötleteket, javaslatokat folyamatosan várnak a csíkszeredai Megyeházán. Bármilyen kérdéssel, felajánlással, elképzeléssel az info@hargitamegye.ro e-mail címen lehet jelentkezni.

Emellett folyamatosan várják a felajánlásokat a látogatók elszállásolására. Borboly Csaba példaként említette Csíkszentdomokos községet, amelynek lakói jelezték, hogy akár ötszáz személy befogadását is vállalják. Ugyanakkor várják önkéntesek jelentkezését is. Elsősorban székelyföldieket kérnek erre a feladatra.

A szervezők bíznak abban, hogy a regisztráció gond nélkül megtörténik, és március 31-ét követően elindulhat az érdemi munka a pápalátogatás előkészítésére.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?