Élménysorozatra és versenyre hívja Kolozsvár a fiatalokat

A bejelentések hete volt ez az Ifjúsági Főváros projekt számára, életbe lépett a SHARE Föderáció, bemutatták a Kolozsvár Sosem Alszik és az Európai Ifjúsági Hét projekteket, valamint meghirdették a Kolozsvár 2.0 versenyt.

A több mint 30 ifjúsági és civil szervezet és a PONT Csoport által megalapított SHARE Kolozsvár Föderáció szerdától hivatalosan is elkezdte működését. Így tehát a Föderáció a kolozsvári Polgármesteri Hivatallal és a Helyi Tanáccsal karöltve fogja koordinálni a Kolozsvár Európa Ifjúsági Főváros projekt tevékenységeit.kmn110821

A leghosszabb péntek alkalmából Kolozsvár 24 órán át tartó ébrenlétre hívja a fiatalokat. A június 21-én kezdődő Kolozsvár Sosem Alszik programsorozat június 22-én délután fejeződik be, programokat, rendezvényeket, tevékenységeket, versenyeket, koncerteket kínálva a kitartó nemalvóknak. Április végéig a résztvenni kívánó szervezetek programajánlatokat küldhetnek, ötleteket adva a lehető legjobb programtervezet összeállításához. A jelentkezéshez szükséges formanyomtatvány elérhető az Ifjúsági Főváros hivatalos honlapján.

Idén Kolozsvár ad otthon az Európai Ifjúsági Hét megszervezésének. Célja tájékoztatni Kolozsvárt és a környező területek fiatal lakosságát az Uniós tagság fontosságáról, valamint az ezzel járó felelősségekről. A projekt időtartama alatt számos konferencia kerül megrendezésre, olyan témákat taglal, amelyek relevánsak az ifjúság számára. A rendezvénysorozat május 7. és június 2. között kap főszerepet, így ez zárja a Kolozsvári Napokat és nyitja a TIFF fesztivált.

A kolozsvári Polgármesteri Hivatal és a Youth@Kolozsvár 2015 karöltve a kolozsvári IT Clusterrel meghirdették a Kolozsvár 2.0 innovatív fejlesztési versenyt. Olyan projektek beküldését várják, amelyek vonzóbbá teszik az IT szektort, és Kolozsvárt a régió innovációs csomópontjaként mutatják be. Az IT Cluster anyagi hozzájárulással is támogatja a fejlesztési piacot, a verseny díjai összesen 5500 eurót tesznek ki.

Kimaradt?