Jótékonysági bált tartott a csíkszeredai Rotary Club

Megtartotta a hét végén az első jótékonysági bálját a csíkszeredai Rotary Club. A velencei karnevál hangulatát idéző esemény jelentős számú érdeklődőt vonzott, színvonalas és igényes programokat kínált. A résztvevők ötleteire, javaslataira is igényt tartottak, különleges jutalommal díjazva egy szerencsés ötletgazdát. 

A rendezvényen képviselte magát a székelyudvarhelyi, sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi és marosvásárhelyi Rotary Club is. A helyiek ismertették a jótékonysági programjaikat, amelyeket a bál bevételéből, licit és tombolafelajánlásokból fognak lebonyolítani. A befolyt összeget két projekt keretében fogják hasznosítani.

Az első a szociális támogatási rendszer által nem támogatott, de rászoruló családok, magukra hagyott személyek életkörülményeit hivatott javítani. A másik projekt keretében a vidéki, jó képességű, de gyenge anyagi háttérrel rendelkező iskolás korú gyerekek taneszközeinek beszerzéséhez kívánnak hozzájárulni. Mindkét kezdeményezés esetében fontosnak tartják az átláthatóságot, valamint a folytonosságot.

A Csíkszeredai Rotary Clubot 2018 júniusában avatták fel. A szervezet egyesületként való bejegyzéséig az év végéig várni kellett, de a heti rendszerességgel megrendezett találkozókon végzett munka eredményeképpen már több konkrét tevékenységről is be tudnak számolni.

Mit érdemes tudni a Rotaryról? A Rotary egy olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot. Arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék. A Rotary a világ legnagyobb tekintélyű civil szervezete, jelentős szerepet játszott az ENSZ megalakításánál, ahol most is tanácskozási jogú állandó képviselete van. A rotaristák célja: a barátság ápolásán keresztül alkalmat találjanak arra, hogy önzetlenül hasznosak legyenek mások számára.

Kapcsolódók

Kimaradt?