Elnézést kért a szászrégeni rendőrség a véletlenül fejbe lőtt magyar nőtől

Felébredt a kómából, és a kolozsvári idegsebészetről a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba szállították hétfőn délután azt a magyarói (Maros megye) nőt, aki véletlenül fejbe lőtt egy rendőr egy autós üldözés közben – számolt be a Marosvásárhelyi Rendőrség.

Fia szerint az 59 éves Lovász Hajnal állapota sokat javult: kommunikál és mozgatni tudja a végtagjait. Sőt az asszonyt az elmúlt napokban két szászrégeni rendőrparancsnok is felkereste a betegágyánál, hogy bocsánatot kérjenek tőle a balesetért.

A Krónika napilap emlékeztet, hogy korábban Dumitru Bâltag Maros megyei rendőrparancsnok kategorikusan elutasította a bocsánatkérés lehetőségét. Ezt azzal magyarázta, hogy a nőt megsebesítő rendőr nem tévedett.

Mint korábban írtuk, egy menekülő autós üldözése közben, február 8-án tévedésből fejbe lőttek a rendőrök egy nőt a Maros megyei Magyarón. A lövedék a szomszédból hazafelé tartó Lovász Hajnalt nyak tájékon, az utolsó csigolya és a koponya találkozásánál érte. A nőt előbb Marosvásárhelyre, majd a kolozsvári idegsebészetre szállították a mentősök.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?