Kilövési engedélyt kérnek egy medvére Maros megyében

Engedélyt kért a Maros Megyei Környezetvédelmi Ügynökség annak a medvének a kilövésére, amely az utóbbi időben több éjszaka is behatolt egy marosvásárhelyi háztáji gazdaságba, tönkretéve több méhkaptárt, írja az Agerpres.

Az intézmény vezetője, Dănuţ Ştefănescu hétfőn azt mondta, a nagyvad múlt héten és a hétvégén is járt a Negoiului 49. szám alatti udvaron, tönkretette a méhkaptárakat és megette a mézet. A tulajdonos becslései szerint mintegy 10 ezer lejes kárt okozott.

Ştefănescu hozzátette, azt gyanítják, hogy egy anyamedvéről van szó, amelyik a somostetői erdőből jár le, „megszokta a várost”, és problémákat okozhat a környékbelieknek, ezért kérték a környezetvédelmi minisztériumtól az állat kilövésének engedélyezését.

Az ügynökség vezetője rámutatott, kimutatásaik szerint ezer medve él Maros megyében. „A civil szervezetek szerint ennél kevesebb, a vadászegyesületek szerint pedig ennél többen vannak. Mindenesetre sokkal több medve van, mint amennyit az itteni élőhely elbír” – fogalmazott a szakember.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?