Megújul Kolozsvár egyik legforgalmasabb utcája

Biciklisávok épülnek, szélesedik a járda és a buszoknak fenntartott sáv a Magyar (B-dul 21 Decembrie 1989) utcán – jelentette be Facebook-oldalán Oláh Emese alpolgármester. A tervek szerint a munkálatokat idén nyáron kezdik.

A város „ütőerének számító sugárút” felújítása jó hír a bicikliseknek, a tömegszállítást használóknak és a gyalogosoknak Kolozsvár alpolgármestere szerint. „Használható biciklisávok épülnek, szélesedik a járda illetve a buszoknak fenntartott sáv, és árnyas fák fogják szegélyezni az utat. Modern közvilágítási rendszert építünk ki, és töltőállomásokat is létesítünk elektromos autóknak” – sorolta.

A Monitorul de Cluj keddi összeállítása szerint az utcában egy olyan rendszert is felavatnak majd, amelyik képes lesz a piroson áthaladó sofőröket kiszúrni. A portál úgy tudja, a munkálatokat idén nyáron kezdik.

Oláh Emese tájékoztatása szerint a beruházás 12 millió euróra rúgó uniós finanszírozásból valósul meg, a költségek mindössze két százalékát kell kifizetnie az önkormányzatnak.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?