Ilyen lesz az időjárás a következő két hétben

Változó, csapadékos idő lesz a következő két hétben - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 11-e és 24-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben február 12-től, keddtől erőteljes lehűlés várható, a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek fagypont körül alakulnak. Február 20-a után enyhül az idő, és nap közben már 7-8 fokot is lehetséges. Az éjszakai hőmérsékleti értékek fagypont alatt, általában - 9 és - 1 fok között alakulnak. Csapadék minden nap előfordulhat, de nagyobb mennyiségben az időszak első napjaiban hullhat.

A Bánságban és a Körösök vidékén az intervallum első napján meleg lesz, de aztán három nap alatt visszaesik a hőmérséklet, napközben 4, éjszaka - 4 fok körüli hőmérséklet lesz a jellemző. Ezt követően lassú, de folyamatos felmelegedés következik, február 20-a körül nappal már 10 fok is lehetséges, és éjszaka sem lesz nulla foknál hidegebb. Bővebb csapadék az első két napban várható, azután csak elszigetelten, kisebb területeken fordulhat elő.

Máramarosban egy meleg nap után a hőmérséklet 2 fok köré esik vissza. Február 20-a után 7-8-fokra melegedik fel az idő. Az éjszakai hőmérsékleti értékek - 6 és 0 fok között ingadoznak. Csapadékra első két nap és február 20-a után számíthatunk.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?