Tanügyminiszter: minden iskolát fertőtlenítenek a jövő héten

Az influenzajárvány miatt naponta kérte az iskolaigazgatókat, hogy felelősségteljesen viszonyuljanak a helyzethez, mondta pénteken Aradon Ecaterina Andronescu tanügyminiszter.

Andronescut arról kérdezték az újságírók, biztos-e benne, hogy az utóbbi időszakban minden oktatási intézmény megfelelő higiéniai körülményeket teremtett az iskolában, például biztosított szappant a mosdókban.

„Valószínűleg önök is tudják, hogy a szappant kitenni nem a miniszter kötelessége. Ezeket a kiadásokat, amelyeket kiegészítő finanszírozásnak nevez a törvény, a helyi hatóságoktól származó pénzekből fedezik. Hogy kerülnek ezek az összegek a helyi hatóságoktól az iskolákba, hogy biztosítsák a minimális higiéniai szükségleteket? Az igazgató fellépése és a polgármesterrel folytatott párbeszéde révén. (...) Ezért ezekben a napokban, az influenzajárvány miatt csaknem naponta kértem az iskolaigazgatókat, hogy viszonyuljanak felelősségteljesen a helyzethez” – mondta a tanügyminiszter.

Ecaterina Andronescu azt is elmondta, hogy a félévközi vakációban az ország minden iskoláját fertőtlenítik.

Mint arról beszámoltunk, pénteken, az utolsó tanítási óra után megkezdődik a félévközi vakáció az iskolákban és óvodákban. A második félév február 11-én kezdődik.

(Címlapfotó forrása: turnulsfatului.ro

Kapcsolódók

Kimaradt?