Sáros esőt hozhat magával a jelentős felmelegedés

Erdélyben és az ország nyugati régióiban akár 17 Celsius-fokig is felkúszhat a hétvégén a hőmérők higanyszála. A meleg idővel szaharai eredetű por érkezik Európába, ám az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerint a különös meteorológiai jelenség nem fogja Romániát is érinteni.

A Mediafaxnak nyilatkozó meteorológus szerint szombaton 5 és 15 Celsius-fok, vasárnap pedig 7 és 17 fok körüli értékek várhatók az országban. A legmelegebb Erdélyben és a nyugati megyékben lesz.

A meleg idővel szaharai eredetű por érkezik Európa, amely csapadék esetén sáros esőt fog eredményezni. Mivel a szakemberek szerint a következő napokban Romániában száraz idő várható, nagy eséllyel minket nem fog érinteni a furcsa meteorológiai jelenség. Legfeljebb hétfőre virradóra várható némi eső az ország nyugati és dél-nyugati csücskén, részletezte a Mediafaxnak a meteorológus.

Magyarország azonban nagy valószínűséggel nem ússza meg a sáros esőt, a magyar meteorológiai szolgálat figyelmeztetése szerint jelentősebb mennyiségű szaharai eredetű por érkezhet a hétvégén az ország fölé, ami esővel összekoszolhatja az autók karosszériáját, ablakokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?