160 ezer lej vizitdíjas bevételre számít a Maros megyei kórház

Nyolc lejt kérnek a kórházi kezelésért a Maros megyei kórházban akkor, amikor a beteg elhagyja az intézményt. Ezt Schwartz László, a kórház igazgatója mondta el a maszol.ro-na. Azok a betegek, akik szociális helyzetüknél, vagy koruknál fogva mentesülnek a kórházdíj-fizetés alól, kérvényt írnak arról, hogy miért nem fizetnek és a megfelelő irattal igazolják azt.korhaz

A kórháznak ebből a haszon 2013-ra várhatóan 160-170 ezer lej lesz, ez a kórház magánjövedelméhez fog hozzájárulni. Az igazgatótanács számításai szerint az idén az év első három hónapját leszámítva, hozzávetőlegesen 21 ezer fizető beteget fognak ellátni.

Bonyodalom nem várható az igazgató szerint, hiszen az adminisztratív osztályon veszik el a pénzt és írják meg a nyugtát, ahol a beutalás és eltávozás formaságait is végzik. Az összegyűlt pénzt háromnaponként a kórház könyvelőségére leteszik.

Arra a kérdésre, hogy az így begyűlt összeget mire fordítják, a kórházigazgató annyit mondott, hogy egyelőre azt még nem lehet tudni, de van mire fordítani, hiszen az infrastrukúra, a kórháztermek felszerelése sok beruházást kíván még.

Kimaradt?