Egyre több a legúti megbetegedés Székelyföldön is – ezt lépik a kórházak

Az influenza és felső légúti megbetegedések fokozott terjedése miatt több Kovászna és Hargita megyei egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat, vagy korlátozták a látogatást. Az influenza országszerte eddig 29 halálos áldozatot szedett. 

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház újszülött osztályán meghatározatlan időre látogatási tilalmat rendeltek el, írja az Agerpes. Az intézmény vezetőségének tájékoztatása szerint ugyanakkor korlátozták a látogatást a kórház többi osztályán is, a korábbi hét nap helyett csak hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap, 14 és 16 óra között lehet látogatni a bent fekvő pácienseket.

A Kovászna megyei egészségügyi igazgatóság adatai szerint az elmúlt héten a felső légúti megbetegedések száma csaknem ezerrel (38 százalékkal) nőtt az egy héttel korábban regisztrált esetek számához képest.

Korlátozták a beteglátogatást a székelyudarhelyi kórházban is, ahol ugyan nincs influenzás beteg, de a Hargita megyében regisztrált légúti megbetegedések száma miatt szükségesség vált a szigorítás – írta kedden a Székelyhon. Lukács Antal igazgató tájékoztatása szerint öt percre rövidült az egyénenkénti látogatási idő, és a betegek egyszerre csak egy látogatót fogadhatnak.

Mint arról beszámoltunk, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége a múlt héten úgy döntött: mindaddig, amíg a légútifertőzések száma nem csökken, felfüggesztik a beteglátogatást az intézményben.

Hétfői adatok szerint Hargita megyében 14 influenzás megbetegedést jegyeztek. Konrád Judit, a csíkszeredai kórház menedzsere az Agerpresnek elmondta: a fertőzöttek különböző korcsoportokhoz tartoznak, a legkisebb mindössze másfél éves, míg a legidősebb 77 éves. Nyolcan közülük más betegségben is szenvednek, és a tizennégyből ketten oltották be magukat a grippé ellen.

(Címlapi illusztráció forrása: Mediafax)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?