Elsősök buktatása: visszakozott az oktatási miniszter

Félreértették a szavait, ugyanis soha nem állította azt, hogy szorgalmazza az előkészítős és elsős kisdiákok évismétlőre buktatását, ha gyengén teljesítenek – jelentette ki hétfőn az oktatási miniszter.

Ecaterina Andronescu elmondta, csupán azt a kérdést fogalmazta meg: miként lehetséges, hogy a nyolcadik osztályig eljutó diákok némelyike nem kap átmenő jegyet több tantárgyból? „Talán azért, mert hagytuk, hogy úgy jussanak el a nyolcadikig, hogy közben nem tanítottuk meg semmire őket?” – idézte fel a miniszter.

Andronescu szerint ezt a kérdését értelmezte úgy a sajtó, hogy bevezetné a kisdiákok évismétlőre buktatásának lehetőségét. A tárcavezető a HotNews-nak elmondta, több elképzelése is van arra, hogyan lehetne felszámolni a funkcionális analfabetizmust, és ezeket belefoglalja majd az új tanügyi törvény készülő tervezetébe.

A nulladikos és első osztályos gyerekek évismétlőre buktatását a 2014/5115-es miniszteri rendelet tiltja. E szerint a gyengén teljesítő diákoknak a következő tanévben kell bepótolniuk a hiányosságaikat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?