Faültetési akciót hirdettek Maros megyében

Megvalósított jó dolgokról és további jó dolgok tervezéséről tanácskoztak nyilvánosan kedden délelőtt a Maros megyei tanács képviselői, Bikafalva polgármestere, a civil kezdeményezésű „Jó dolgokat ültetünk" elnevezésű projekt irányítói valamint gazdasági szakemberek.
A találkozás célja elsősorban a civil társadalom tájékoztatása volt a zöldövezetek jelentőségéről, a falültetés fontosságáról, valamint önkéntesek toborozásáról.csemeteultes sajtotajekoztatoja ae 02

Mintegy 78700 csemetét ültettek a múlt évben Románia különböző régióiban. Ez folytatódik az idén is, a minőségileg leromlott, használhatatlanná vált, erdősítendő területek felmérése és az erdőlopások monitorozása mellett.

Az idén kilenc romániai megyében kerül sor a projektre, köztük Maros megyében is. A Maros megyei települések közül tavaly és az idén is Bikafalvára esett a választás, ahol a múlt évben másfél hektár területet ültettek be 5500 csemetével, mintegy száz önkéntes segítségével. A projekt másik célja az, önkéntesség jelentőségének népszerűsítése.

Az idén Bikfalaván április 13-án 2 hektár területet ültetnek be tízezer csemetével, az akcióra több mint 250 önkéntest várnak. Jelentkezni a mures@plantamfaptebune.ro e-mail címen lehet.csemeteultes sajtotajekoztatoja ae 01

A Maros megyei erdészeti hivatal 7700 csemetével támogatja az idei tevékenységet. A polgármesteri hivatal hozzávetőlegesen 7000 lejt költött arra, hogy a degradálódott földterületeket rendbehozza. A hosszátvú terv szerint több mint 200 hektárnyi területet szeretnének befásítani a község területén.

Kimaradt?