Buknak a tanulóvezetők a sofőrvizsgán: jelentős szigorítások következnek

Működési feltételeik jelentős szigorítására számíthatnak már idéntől a hazai autósiskolák a sikertelenül vizsgázó tanulóvezetők arányának aggasztó növekedése miatt.

Mint korábban írtuk, az Országos Gépjármű-bejegyzési és Jogosítvány-kibocsátó Hivatal (DRPCIV) adatai szerint 2018-ban a tanulóvezetőknek mindössze 30 százaléka kapott átmenő pontszámot a közlekedési ismeretekből (KRESZ) tartott elméleti vizsgán. Ez az arány 2017-ben még 50 százalék volt.  A forgalmi vizsgákon is nagyon gyengén teljesítenek a tanoncok, így történhetett meg, hogy 2018-ban 100 sofőrjelöltből csak 20 kapott jogosítványt.

A rendőrségi szakértők az autósiskolákat okolják a tanulóvezetők felkészületlenségéért. Sok esetben ugyanis ezek a cégek még azt a törvényes előírást sem tartják be, hogy a tanfolyam végén teszteljék a sofőrjelöltek ismereteit, és csak azoknak állítsák ki a tanfolyam elvégzését igazoló okiratot, akik átmentek ezen az előzetes vizsgán. A közlekedésbiztonsággal foglalkozó PsihotrafiQ egyesület alelnöke, Ionel Simionca szerint a törvényszegés hátterében az autósiskolák profitéhsége áll. Ha ugyanis a tanulóvezető megbukik az előzetes vizsgán, a további képzése pénzbe kerül.

Az DRPCIV illetékesei az adevarul.ro-nak elmondták: várhatóan még az idén szigorítják az autóiskolák működési feltételeit. A tervezett rendelkezések szerint csak akkor hosszabbítják meg a működési engedélyüket, ha a tanfolyamaikra beiratkozott tanulóvezetőknek legkevesebb 40 százaléka már az első KRESZ-vizsgájuk és forgalmi vizsgájuk után jogosítványhoz jut.

„Ha ragaszkodnak a vállalkozásukhoz, az autósiskolák működtetői kénytelenek drágítani, pótórákat bevezetni. Elveszítenek néhány ügyfelet, de eredményesebbek lesznek. Ha pedig nem így járnak el, a Román Útügyi Hatóság bezárja a cégüket” – nyilatkozta a DRPCIV egyik illetékese a lapnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?