Friss, jó minőségű kiflit kapnak végre az iskolások

Helyi, jó minőségű kiflit kapnak hétfőtől a csíkszeredai, székelyudvarhelyi, ditrói, remetei és gyergyószárhegyi tanintézetek diákjai, mondta Albert László, a Harmopan Rt. ügyvezető igazgatója. A tej-kifli program keretében szerződést írt alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke és a Harmopan Rt. igazgatója szerdán, január 9-én a péktermékeket forgalmazó cég csíkszeredai székhelyén.

A sajtónyilvános szerződésaláíráson továbbá jelen volt Ferencz-Salamon Alpár megyei tanácsos, a csíkszeredai József Attila Általános Iskola igazgatója és Kardalus Zsolt, a tej-kifli program felelőse.

A szerződésaláírás előzménye, hogy problémák voltak az élelmiszer-ellátással az iskolákban. A folyamatos panaszok és a szerződésben vállalt feltételek megszegése következtében korábban a megyei tanács felszólította a céget, hogy lépjen vissza azokról a kistérségekről, ahonnan többször jelezték a termékek gyenge minőségét, hogy minél előbb újra kiírhassák a közbeszerzést. Az érintett csíkszeredai, székelyudvarhelyi, ditrói, remetei és gyergyószárhegyi tanintézetek közel tízezer tanulója számára a péktermékek szállítását a továbbiakban a Harmopan Rt. végzi.

A megyeelnök elmondta, bíznak a Harmopan cégben, hiszen korábban már bizonyított, és nem volt panasz a szolgáltatásra. „A felelős tanintézetvezetőknek, a szülőknek és a Facebook közösségi oldalon érkezett panaszoknak (és a kivizsgálásoknak) köszönhetően tudtunk szerződést bontani, ezért fontos továbbra is, hogy minden rendellenességet jelezzenek, hiszen ezeket összesítve tudunk lépéseket tenni. Ugyanakkor bízom benne, hogy a tanév további részében az érintett tanintézetek már friss, jó minőségű termékekhez jutnak” – emelte ki Borboly Csaba megyei tanácselnök.

Albert László ügyvezető igazgató kifejtette, örvendenek ennek a szerződésnek, és ígérik, hogy ezáltal a gyerekek megfelelő minőségű kiflit fognak kapni, megfelelő időben. Borboly Csaba továbbra is arra biztatja a tanintézeteket és a szülőket, hogy amennyiben nem megfelelő minőségű termékeket kapnak a gyerekek, jelezzék a megyei tanács mellett a fogyasztóvédelem fele és az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóságnál is.

Ferencz-Salamon Alpár iskolaigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy azokban a térségekben, ahol továbbra is gondot észlelnek a termék minőségével, jelezzék, és megfelelően dokumentálják. A szerződésaláíráson a jelenlévők meg is kóstolhatták a kifliket, kicsik és nagyok egyaránt elismerően szóltak annak minőségéről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?