Megnyílt Moldva legmodernebb sípályája

Bogdan Trif turisztikai miniszter jelenlétében nyitották meg szombaton a kormánytámogatással léterhozott sípályát a Ráró-hegységben (Rarău). 

Trif elmondta, hogy a 15 millió eurós befektetés 90%-át a turisztikai minisztérium biztosította, és amennyiben sikerül a pálya második szakaszát is kialakítani, ez lesz a leghosszabb sípálya Romániában. 

 

Mihăiţă Negură polgármester, Câmpulung Moldovenesc elöljárója a megnyitón kifejtette, ez jelenleg Moldva legmodernebb sípályája: hossza 2850 méter, 1220 méteres magasságból indul, az alja 765 méteren található, a szintkülönbség közel 500 méter. A pálya közepes nehézségű, drótkötélpályás felvonóval és éjszakai világítással van ellátva, a hóágyúk működését egy 10.000 köbméteres vízgyűjtő tóból biztosítják. A polgármester azt is elmondta, hogy a pályát felfele, 1.564 méteres tengerszint fölötti magasságig bővítenék ki a második szakasszal. 

A sípálya kialakítása már 2009-ben elkezdődött és az eredeti terv szerint 2012 végén kellett volna átadni a létesítményt. A munkálatok 80 százalékának elvégzése után azonban támogatás nélkül maradt a projekt, így a folyamat leállt, és csak 2016 szeptemberében folytatták a munkát. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?