Úgy tűnik, ásványvizet találtak Csíkszereda központjában

Az első vizsgálat után ásványvíznek tűnik az a víz, amelyet a csíkszeredai központi parkban végzett feltáró fúrás nyomán hoztak a felszínre, írja a székelyhon.

A tavaly ősszel megkezdett és több szünet után újraindult fúrás a központi parkban elérte a tervezett 200 méteres mélységet.

asvanyviz

Két rétegben is találtak vizet, 120-130, illetve 170-180 méteres mélységek között, a lelőhelyekről a talajszinttől számítva mínusz kétméteres szintre jön fel a víz. Ez első alkalommal sok szennyeződéssel együtt jutott a felszínre, de a vizsgálatok alapján szénsavmentes ásványvíznek tűnik – tájékoztatott Antal Attila csíkszeredai alpolgármester.

A parkban talált vizet az elkövetkező egy évben figyelni kell, rendszeres időközökben elemzik majd a mintavételt az összetevők alapján ahhoz, hogy megfelelő besorolást kapjon. Ez is meghatározza azt, hogy milyen forrásházat építenek a lelőhelynél. Most a Gál Sándor-szobor közelében folytatódik a feltáró fúrás, itt korábban 80 méterre hatoltak le, a tervezett mélység itt is 200 méter.

Kimaradt?