Parkolt már idén Kolozsvár belvárosában? Fájni fog

Új parkautomatákat szereltek fel az év első napjaiban Kolozsvár belvárosában. A szerkezetek egyelőre nincsenek beüzemelve, viszont már felszerelték az új parkolási díjakat ismertető táblákat.

Eszerint Kolozsvár belvárosában, az úgynevezett 1-es zónában egy félórás parkolásért 3.5 lejt, 1 óráért 7 lejt, 2 óráért pedig 14 lejt kell  fizetni.

Az Info Trafic Judetul Cluj elnevezésű Facebook-csoport információi szerint 100 olyan új parkoló automatát szereltek fel, amelyek a legújabb, csippleolvasóval ellátott (contactles) bankákártyákat is felismerik, így tovább egyszerűsítve a díj kifizetését. Ugyanakkor továbbra is lehetséges lesz a pénzérmékkel való fizetés is.

Emil Boc polgármester azt várja a parkolási díjak növekedésétől, hogy a központi utcákban ezáltal könnyebb lesz szabad helyet találni. "Reméljük, hogy ezzel 'meggyőzzük' az embereket arról, hogy ne foglaljanak el egy parkolóhelyet egész napra" - fogalmazott. Mint mondta, ezt a megoldás sikerrel alkalmazták több európai nagyvárosban.

Emil Boc ugyanakkor azt is elmondta, hogy hamarosan elkezdődik a Házsongárdi temető mellett annak a több száz férőhelyes parkolóháznak az építése, amelyet a református egyház nyugdíjintézetével partnerségben valósít meg a városvezetés.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?