Törvénytervezet: a nyugdíjak befagyasztása ne csak a nyugdíjasokat érintse

A nyugdíjak befagyasztásának időszakára fagyasszák be a magas rangú állami tisztségviselők és a választott tisztségviselők illetményét is - erről szóló törvénytervezetet nyújtott be a parlamentbe a Pro Románia Párt.

Az alakulat elnöke, Victor Ponta egy csütörtöki sajtótájékoztatón közölte, kezdeményezésük lényege, hogy ha 2019. szeptember 1-jéig nem indexálják a nyugdíjakat, a magas rangú állami tisztségviselők és a választott tisztségviselők illetményét is fagyasszák be erre az időszakra. "Én is szeretnék nagyobb fizetést kapni, de nem tartom helyesnek, hogy miközben az édesanyám nyugdíját befagyasztják, az én képviselői fizetésem nőjön" - fogalmazott Ponta.

A pártelnök hozzátette, a parlament elé terjesztettek még egy törvénytervezetet, amelynek értelmében egy évre felfüggesztenék a politikai pártoknak nyújtott állami támogatás folyósítását. "Azt hiszem, szociáldemokrata párti kollégáim boldogulnának anélkül a 35 millió euró nélkül is, a Nemzeti Liberális Párt is ellenne a 18 millió euró nélkül és a Mentsétek meg Romániát Szövetség is boldogulna" - hangoztatta Victor Ponta. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?