Hargita megye: évet értékeltek az egészségügyi dolgozókkal

Hargita Megye Tanácsának vezetői és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház orvosai és vezető asszisztensei értékelték ki a megyeháza márványtermében az elmúlt évek megvalósításait, majd a jövőbeni tervekről is beszélgettek.

Elsőként Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke köszöntötte a megjelenteket, majd az Acapella Piano együttes az ünnepre ráhangolódva karácsonyi dalokat játszott. „Bár ez az első ilyen találkozónk, ebből hagyományt kívánunk teremteni” – mondta beszéde elején Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki megköszönte a kórház munkaközösségének az ez évi tevékenységét, amit a megye és a térség lakosai érdekében tettek. Köszönetét fejezte ki a kórház vezetőtanácsának is.

Mint mondta, örömmel tapasztalták, hogy a kórház fejlődik és jó irányba halad. Az elmúlt 2-3 év nagy eredményeket hozott , emelte ki a megyeelnök, aki elismerően szólt az új osztályok létrehozásáról, a sikeres eszközbeszerzésekről, a szakemberek bevonzásáról. Megítélése szerint ebben nagy szerepe volt annak a 16 orvoslakásnak is, amelyet megépített a megyei tanács, hogy ezáltal is növelje a kórház vonzerejét, megítélését.

Vetítettképes előadása végén a jövőbeni tervekre is kitért: a kutatási tevékenységekre kívánnak ráerősíteni, folytatják az eszközbeszerzést, további komplex, saját kézben lévő szolgáltatások bevezetését tervezik, és egy új MRI helyének a kialakítását. Ugyancsak a jövőbeni tervek között van a képzésekre való rásegítés, a C épület befejezése, a heliport kialakítása.

„Örülünk, hogy törekvéseinkben a csíkszeredai városvezetés is támogat, így lehetővé válik tavasszal újabb négy orvoslakás megépítésének elindítása. Messzemenő célunk, hogy szintet emeljünk a megyei kórház besorolásában” – összegezte Borboly Csaba. Ezt a meglátást osztotta felszólalásában Lányi Szabolcs professzor, a kórház vezetőtanácsának tagja is.

A továbbiakban Duda Tihamér, a Hargita Megyei Egészségbiztosító Pénztár igazgatója a közös munka pozitív hatásait emelte ki. Ezt pár számadattal is igazolta: a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház idén 51 000 esetet kezelt, összesen 132 000 kórházi napot számolt el az általa vezetett intézmény. Míg a megyei átlag a kórházi bent fekvés idejére 7-es átlagon van, addig Csíkszereda esetében ez 5,8, ami szintén pozitív előrelépés.

Dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kinevezett vezetője úgy véli, hogy a hatékony és gyümölcsöző együttműködés kiemelten fontos a jó szakmai megvalósításban, ezért köszönetét fejezte ki a megyei tanácsnak a mindenkori támogatásáért. Dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Népegészségügyi Igazgatóság vezetője szintén elismerően szólt: „Konrád Judit menedzser asszony nagyon jó gazdája ennek a kórháznak, megteremtette a feltételét, hogy egy magasabb kategóriába lépjünk” – fogalmazott beszédében.

A folytatásban egy kisfilmet vetítettek le, amelyben a kórház osztályai mutatkoztak be, majd dr. Dobrica Adrian főorvos és dr. Balogh Csaba István főorvos tartott rövid beszámolót. Zonda Erika, a megyei tanács alintézményekért felelős vezérigazgatója, a kórház vezetőtanácsának elnöke kiemelte: olyan mértékű fejlődés ment végbe az elmúlt évben a megyei kórházba az emberi élet védelmében, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül, ezért is díjazzák a megyei kórház fő- és szakorvosait és fő asszisztenseit.

Az ünnepség az oklevelek és Összetartozás-jelvények átadásával ért véget. Zárszóként Szentes Antal megyei tanácsos szólalt fel. Hargita Megye Tanácsának Összetartozás jelvénye azoknak a személyeknek adományozható, akik részt vesznek a helyi közösségek szervezői csapataiban, munkájukkal hozzájárulnak a megyei szinten jelentős események, rendezvények megszervezéséhez, és csapatmunkájukkal településük, illetve megyéjük hírnevét öregbítik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?